Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Παρτίδες στο διαδίκτυο!


Οι παρτίδες που παίζονται μέσω διαδικτύου πράγματι κρύβουν κινδύνους... Η χρήση μηχανών δυστυχώς δηλητηριάζει της αναμετρήσεις των άγνωστων μεταξύ τους παιχτών, που φιλοδοξούν να παίξουν μία αξιόλογη παρτίδα και να πετύχουν κάποιες νίκες. Σε μεμονωμένες παρτίδες ή σε διαδικτυακά τουρνουά φιλόδοξοι παίχτες προσπαθούν να κατακτήσουν την νίκη και να διακριθούν στον απρόσωπο σκακιστικό κόσμο του διαδικτύου. Αν και γίνονται προσπάθειες να καταπολεμηθεί η μάστιγα της χρήσης σκακιστικών μηχανών, παρ' όλα αυτά δεν είναι απόλυτα εφικτό. Η σημερινή παρτίδα μας είναι μία τέτοια. Δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους αντιπάλους χρησιμοποίησε μηχανή πάντως η συνέχεια που παίζεται είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Το ενδιαφέρον σε αυτές τις παρτίδες είναι το ότι είναι ανέκδοτες. Δεν έχουν πιθανόν ξαναδημοσιευτεί.
Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την γνησιότητα της... Πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον να μελετήσουμε την συγκεκριμένη συνέχεια.

1. Β:θ6! Ο λευκός αδιαφορεί για τον αξιωματικό του. Τι άρα έχει υπολογίσει;

3 σχόλια:

Papaveri είπε...

Εάν 1...,ζ:Α;;; τότε 2.Β:η+,Ρθ8 3.Πδ3,~ 4.Πθ3#

Papaveri είπε...

Εάν 1...,ζ:Α;;; τότε 2.Β:η+,Ρθ8 3.Πγ3,~ 4.Πθ3#

BLOGER είπε...

Λοιπόν, σωστή γενικά η σκέψη σου αλλά υπάρχει και η συνέχεια για τα μαύρα 3...Αζ3. Έτσι κλείνουν το δρόμο στον πύργο για το θ3. Αυτή η κίνηση είναι που κάνει δύσκολη αυτή την κίνηση.
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.