Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου!!!

Ζούσε με ένα μεγάλο όνειρο....
Αγαπούσε το σκάκι. Κατέφευγε σε αυτό για να ηρεμήσει, να σκεφτεί, να βγει λιγάκι από την σκληρή πραγματικότητα, τέλος πάντων να ξεκουραστεί. Το όνειρό του ήταν... όχι να γίνει κάποτε μεγάλος μετρ, ή πρωταθλητής, ή κάτι μεγάλο στο χώρο του παιγνιδιού. Αντιλαμβανόταν το σκάκι όχι τόσο ως άθλημα αλλά ως τέχνη.
Ζούσε για την στιγμή εκείνη που θα δημιουργούσε και αυτός ένα μικρό σκακιστικό μεγαλούργημα. Μία προσωπική "αθάνατη παρτίδα"!!!
Κάποια στρατηγική θυσία κομματιού... Κάποιο εντυπωσιακό φινάλε, ίσως, γιατί όχι κάποια θυσία βασίλισσας!!!
Κάθε φορά που καθόταν στην σκακιέρα σκεφτόταν πως αυτή ίσως ήταν η μεγάλη στιγμή. Τόσες παρτίδες άλλες ανιαρές και άλλες ενδιαφέρουσες, λάθη, δύσκολες θέσεις, ενδιαφέρουσα φινάλε. Όμως αυτός ζητούσε κάτι άλλο....!!!
Και η μεγάλη στιγμή ήρθε...

Στη θέση του διαγράμματος, σαν αστραπή καρφώθηκε στο μυαλό του το ενδεχόμενο θυσίας της βασίλισσας του. Αν και αρχικά το παρέβλεψε, κάτι του είπε μέσα του πως αυτή ίσως είναι η στιγμή η οποία ονειρευόταν.
Η θέση είναι δύσκολη. Μετά από αρκετό χρόνο σκέψεις αρχίζει να σιγουρεύεται πως τουλάχιστον τα μαύρα δεν χάνουν, ίσως έχουν και κάποια υπεροχή... Αυτό σκέφτηκε.
Το ενδεχόμενο της μεγάλης θυσίας τον είχε συνεπάρει. Και μετά από πολύ σκέψη σηκώνει τον αξιωματικό του και κόβει τον αντίπαλο ομόχρωμο στο ε4.
Λοιπόν... 1...Α:ε4!!
Μια δύσκολη, μα πολύ όμορφη συνέχεια. Τι έχει σκεφτεί ο μαύρος άγνωστος ερασιτέχνης της ιστορίας μας;

5 σχόλια:

Sp. είπε...

Από πρώτη ματιά, τα μαύρα φαίνεται να έχουν μόνο ισοπαλία. Αν τα λευκά αποδεχτούν τη θυσία (μετά από το 1...Αxε4, το πιο ασφαλές είναι το 2.Βxε4 Βε6, με αμφίρροπο παιχνίδι), με 2.Πxδ7, τότε το καλύτερο είναι 2...Αxη2 (χειρότερο είναι το 2...Πxη2+ 3.Ρζ1 Ιxδ7) 3.Πδ6 (ή 3.ζ3 Ιxδ7 4.Αδ2 Αxζ3+ 5.Ρζ2 και τα λευκά είναι ΟΚ) Ιζ3+ 4.Βxζ3 Axζ3+ 5.Πxη6 ζxη6, με μάλλον ισόπαλο φινάλε.

Leon είπε...

Αυτη τη φορα, δε σταθω στην παρτιδα. Ηθελα να επισημανω οτι στη "φωτογραφια" σκιτσο, παιζουν σκακι ο Προεδρος των ΗΠΑ με το Χιτλερ. Αυτη η φωτο, δημοσιευτηκε στο ναζιστικο περιοδικο "σπιγκελ". Ή κανω λαθος?

Την καλημερα μου. Με την παρτιδα θα ασχοληθω αυριο, διοτι τωρα με περιμενει το κρεβατι μου.

BLOGER είπε...

Πραγματικά δεν γνωρίζω. Με πιάνεις απροετοίμαστο. Πάντως εάν είναι αποδεδειγμένα αυτοί θα την βγάλω. Δεν θέλω να μπλέκω την πολιτική με το σκάκι.
Σε ευχαριστώ Μακάρι να μπορούσα να ξέρω περισσότερα για τη φώτο.

Schrödinger's Cat είπε...

Πρόκειται για πλαστή φωτογραφία όπου υποτίθεται παίζουν σκάκι ο Λένιν και ο Χίτλερ.

Leon είπε...

Λοιπον δεν προκειται για φωτογραφια αλλα για σκιτσο με ενα εκτενες αρθρο στο γκεσταμπιτικο πορνο περιοδικο σπιγκελ.
Οπως καταλαβαινεις σκοπιμη ειναι η προηγουμενη τοποθετηση μου.